Бившият кадър на bTV Николай Барековнапуснал медията заради това, че се опитал да изнуди политически лидер. Това разкри бившият издател на в. "Уикенд" Недялко Недялков.

В отворено писмо публикувано във в. "24 часа" той заяви: "Помниш ли, Дудук, есента на 2008-а , когато Краси Гергов те бе нарочил за гонене от Би Ти Ви заради корупция? Тогава Пламен Юруков, бившият шеф на СДС, обяви в "Уикенд", че си го рекетирал да издигне Георги Гергов за кмет на Пловдив. В замяна си му обещал пълен медиен комфорт в сутрешния блок на телевизията. В "Уикенд" бяхме приготвили яко продължение на темата, обаче се намеси уважаваният зам. -министър Пеевски (тогава вече собственик), помоли да те пазим и да "замразим" темата. В замяна си щял да "слушкаш" и да се отблагодариш с рекламни текстове за книгите на моето издателство "Милениум", връща лентата назад Недялков.

"Е, Дудук, ти спази уговорката, обаче Краси Гергов прояви принципност и след няколко месеца те изрита позорно", припомнят му на Бареков.

Синът на поета Недялко Йорданов избухна срещу Бареков заради това, че той го наклеветил за "лице на Октопода". Недялков заяви също, че ще съди до дупка Ники Дудука, както го нарича потърпевшият. За финал той пише: "За лицето на Октопода - какво да ти кажа... Все пак е комплимент. По-добре предник, отколкото задник. Или дудук."