Само за четири часа пернишки криминалисти разкриха извършителя на убийство в земенското село Раянци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за тежкото престъпление е подаден в събота към 13.00 часа. Служители на Социалния патронаж носели храната на самотноживеещия 83-годишен мъж и го открили мъртъв в дома му.

При извършения оглед експертите констатирали порезни рани в областта на врата на възрастния човек, а криминалистите започнали разследване по версия за умишлено извършено престъпление.

В хода на разследването те свързали случая със сигнал от предната вечер за прострелян 38-годишен жител на селото. Той кървял в областта на дясната плешка и незабавно бил транспортиран в пернишката болница, където лекари констатирали, че има порезна рана и предприели действия за стабилизирането му.

От него били иззети два газови пистолета.

В хода на разследването криминалистите изяснили, че вечерта на 24 юни 38-годишният мъж бил на гости при възрастния човек. След като употребили известно количество алкохол, възникнал скандал, „намесил" се и ножът. По всяка вероятност, след като 38-годишният мъж бил ранен в гърба, последвал и фаталния удар срещу опонента му. Оръжието на престъплението е открито и иззето.

Установено е, че иззетото газово оръжие е собственост на убития, което нападателят отмъкнал, излизайки от дома на жертвата.  Той е задържан за 24 часа с полицейска заповед, предстои искане за постоянното му задържане.

Образувано е досъдебно производство, работата по документирането на случая продължава.