Организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хероин и кокаин предимно за Гърция, е задържана при спецоперация на служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на разследването е изяснено, че една част от дрогата е била предназначена за разпространение на българския пазар, но по-големите количества са доставяни на купувачи в Гърция.

Установен е механизмът на работа и самоличността на основните „играчи" в престъпната схема.

Около 19.30 часа вчера в района на столичния бул. „България" служителите на ГДБОП спрели за проверка лек автомобил „Ауди" с благоевградска регистрация, управляван от В.Г. (42 г.) от Сандански - лидер на групата. Той е известен с прякорите Шапката или Изгорелия, криминално проявен, излежавал ефективна 2-годишна присъда за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици.

При претърсването в колата антимафиотите открили хартиен плик, в който имало две правоъгълни пресовки с кафяво прахообразно вещество с общо тегло 1 килограм. При направения полеви наркотест веществото дало характерното за хероин оцветяване. В колата са намерени и иззети множество мобилни телефони с български и гръцки предплатени СИМ карти.

Малко по-късно са задържани и останалите участници в престъпната схема: В.Г. - Кръвното (39 г.) и Н.Г.- Пушкин (34 г.). Те също са криминално проявени и двамата са излежавали присъди за разпространение на наркотици.

Тримата са задържани в рамките на 24 часа, работата по документирането на престъпната им дейност продължава.