Продължава кампанията по приема на кандидат-гимназистите в средните училища с профилирани паралелки след седми клас.
В петък вечерта бяха изнесени списъците с второто класиране на кандидатите, които не са удовлетворени от първото. В момента тече записването на онези от тях, които са приети в желаните паралелки след второто класиране. Срокът на това записване изтича на 06.07.2011 г. в 18.00 часа.
Онези ученици, които не се запишат или не са приети в посочените в заявлението си специалности, ще могат да подават нови заявления на 11 и 12 юли, когато ще започне третият етап на класиране – информираха от училищата гнезда за региона – ПМГ”Акад.проф.д-р Асен Златаров” – гр. Ботевград и ГПЧЕ”Алеко Константинов” – гр. Правец.
В новите заявления кандидатите имат право да пренаредят желанията си по нов начин и в зависимост от свободните места, обявени от гимназиите. Те могат да посочват паралелки от всички гимназии в Ботевград и Правец, независимо в кое училище-гнездо подават заявленията си.
Към момента нашата репортерска проверка показва, че за Ботевград свободни места има в ПГТМ ”Христо Ботев” и няколко в ПМГ”Акад.проф.д-р Асен Златаров” – в паралелките с първи чужд език испански и с първи чужд език – немски.