Разградчанин тръгва на съдебна битка с монополист заради главоломни сметки за ток заради неправилно свързан електромер, съобщава Би Ти Ви.

38-годишният Веселин Спасов получава сметка от 3500 лева и отказва да я плати, тъй като електромерът е извън имота му и е подвързан от електротехниците преди 4 години.

С електромера за трифазен ток Веселин захранва само една гаражна врата и няколко лампи.

В къщата на Веселин Спасов има 2 електромера - за монофазен и трифазен ток. Вторият е помощен за дома, захранва само гаражната врата и четири лампи в градината и месечната сметка е около 5 лв.

Именно той обаче се оказва неправилно свързан според двама специалисти от електроснабдителното дружество Е.ОН, посетили дома на ужиления през април тази година. Спасов твърди, че е сложен през 2007 г. от техни специалисти и с техни пломби.

Те казали на Спасов, че ще получи изравнителна сметка, която се определя по Общите правила от договора с дружеството. Получената сметка обаче надхвърлила всички очаквания. Спасов категорично отказва да плаща нечии грешки.

Чужда собственост, в случая електромер на Е.ОН, неправилно подвързан от техни хора, отчитащ моята електроенергия и аз да плащам за нечии грешки. Аз поразтърсих да питам за подобни случаи - случвало се е на други хора нещо сходно с неработещ или нещо, което не отчита електромер, жалвали са се за големи суми - 1800 лв. и санкцията падала на 400 лв. и плащат", възмущава се разградчанинът.

Веселин Спасов вече е завел дело в Районния съд в Разград, което предстои да бъде насрочено. Искането му е санкцията да бъде изцяло отменена.

"Това не е мое и не мога да нося вина, ако твърди, че аз съм направил нещо, това е друг разговор. Ако имам вина то е, че не съм охранявал кутията от техните служители. Аз съм готов да помогна тука може някой метален шкаф, каса да изработя да бъде по-добре защитено с единствената цел да няма неправилни свързвания повече", каза разградчанинът.