Правителството одобри 578 000 лв. допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерския съвет за 2011 г., като с тях ще се разплатят договорни отношения, страна по които е било закритото Министерство на държавната администрация и административната реформа.

От отпуснатите средства 108 хил. лв. са за заплащане на годишната вноска на България за 2010 г. в Европейския институт за публична администрация. Задължението за това е поето през 2008 година.

Останалите 470 хил. лв. са за финансово осигуряване на договор, сключен от МДААР през април 2009 г. с „Прайсуотърхаускупърс България” ЕООД за изпълнение на обществена поръчка „Преглед на ключови звена на българската държавна администрация, отговаряща за разработването и прилагането на политики, свързани с Лисабонската стратегия”.

След проведени преговори между администрацията на Министерския съвет (приемник на закритото министерство) и изпълнителя е постигнато съгласие за предоговаряне на цената по договора. Тя ще бъде намалена с пет на сто в полза на възложителя, поради което предстои сключването на допълнително споразумение, съобщи правителственият пресцентър.