Заради изцепките си с дрогата и алкохола Явор Бахаров и Елена Петрова отнесоха не само мъмрене, но и фифансови санкции - намалени хонорари с 5 процента.

Глобите били заложени в клауза по договорите им с Би Ти Ви, засягащи имиджа на телевизията. Там пишело, че всеки един от актьорите ще бъде финансово санкциониран, ако накърни имиджа на телевизията. Явор и Елена имаха разправии с органите на реда, което предизвика широк обществен отзвук.

В средата на юли Бахаров беше заловен в столицата с по-малко от грам марихуана. Тъй като количеството е малко, Бахаров отнесе глоба от 1000 лв., но няма да бъде съден. Той беше прибран за една нощ в ареста и инцидентът стана причина наяве да излязат кирливите му ризи. Стана ясно, че Явор е бил задържан и през 2007г., когато счупил стъкло на автомобил в центъра на София.

"Явор ще отнесе и глоба от Би Ти Ви. В договора с телевизията подобна клауза е практика. По принцип финансовата санкция за уронване на престижа на телевизията е около 5 прозцента", твърдят запознати пред "Уикенд".

Елена Петрова също няма да се размине с финансовото наказание.

През април органите на реда я хванаха да кара пияна в центъра на София. След проверка с дрегер се установи, че в кръвта й има 1.2 промила алкохол. Санкцията за подобно нарушение е от 200 до 500 лв. и отнемане на книжката до една година.

От Би Ти Ви ще й отрежат хонорара с 325 лв. на епизод. Толкова са 5 процента от 6500 лв., за колкото се знае че получава. От новия сезон Явор ще взима 1425 лв. Неговата заплата е значително по-ниска от тази на "суперзвездата" Елена. Той получаваше 1500 лв. за излъчена серия.