Нови офисни системи на Xerox с твърди мастила намаляват разходите за цветен печат наполовина, съобщи компанията. Иновативната технология бе въведена за първи път в мултифункционалната система ColorQube 9200. Сега Xerox представя три нови машини, базирани на платформата ColorQube, проектирани за достъпен, бърз и интуитивен цветен печат и управление на документи в офиса.

Серията Xerox ColorQube 9300 предлага уникален подход в ценообразуването чрез така наречените хибридни планове с цена на цвета (Hybrid Color Pricing Plans). При него клиентите плащат само за количеството цвят на съответната страница и, в крайна сметка, намаляват разходите си за цветен печат наполовина. Това е ключова възможност, особено когато се използва малко цвят, като например за логото на компанията, поясниха от Xerox.

Екологичната и безотпадна технология с твърдо мастило (solid ink) осигурява скорост за печат и копиране съответно до 55 цветни страници в минута, 60 черно-бели страници в минута и скорост при сканиране - до 60 изображения в минута.

Твърдото мастило осигурява наситено изображение, независимо от типа носител, а с помощта на интуитивни функции, като Color by Words (инструмент за цветно редактиране) се постигат точни и ясни цветове. Технологията осигурява и мобилно удобство – служителите могат лесно да принтират от и да сканират към мобилна памет, с помощта на USB порт, разположен отстрани на мултифункционалната система.

Xerox ColorQube 9300 предлага и вградена сигурност – презаписването на изображения електронно унищожава данните върху твърдия диск на принтера, а 256-битовото криптиране защитава информацията. Системата за мрежова сигурност включва въвеждане на потребителско име и парола, която предпазва от нежелан достъп.

Не на последно място, ColorQube 9300 оказва по-слабо влияние върху околната среда. Системата е сертифицирана с Energy Star и генерира до 90 процента по-малко отпадъци от консумативи и опаковки, в сравнение с аналогични лазерни устройства. Моделите използват само един сменяем компонент – почистващ модул, който има капацитет от 330 000 копия.

Функцията за мобилен печат осигурява допълнителна продуктивност. Служителите, които са в движение, могат да печатат като използват своя смартфон, таблет или лаптоп, без да се налага да инсталират допълнително приложения или да зареждат софтуер.

Устройствата от серията ColorQube 9300 са налични в партньорската мрежа на Xerox България, уточниха от офиса на производителя у нас.