Вече трети ден полицията издирва бившия затворник Владимир  Пелов Стефанов, който заедно със свой бивш съкилийник ограби златарски магазин, отвлече три коли със заложници и стреля по полицаите в Ботевград. Два дни след съботния екшън няма и следа от Владимир, освен едно телефонно обаждане до жена му. Близките му не само нямат вест от него, но и нямат обяснение за случилия се въоръжен грабеж.
След 12 години зад решетките Владимир излиза предсрочно от затвора през октомври 2010 г. Според съпругата му се отдава на следването в университета и на семейството си. Двамата имат две деца.

"Перфектно се справяше с всичко. Той е много умен и откакто си дойде, просто на мен животът ми се облекчи. Той пое грижи за децата изцяло", обяснява съпругата му Силвия Стефанова в репортаж на BTV новините тази вечер. 

Оценките на Владимир в университета, където учи екология, са отлични. Само химията му се опъва.

"Всички изпити премина. Говореше сега за поправителния по химия къде трябва да отиде на изпит. Майтапеше се, че на есен ще имам трима ученика. Живеехме абсолютно нормално. Той започна втора работа. Близки ни помагаха. Не вярвам, че се е случило това нещо”, признава жената.   

Силвия няма обяснение защо му е било на Владимир да прави въоръжен грабеж. Не познава съучастника му Димитър Иванчев.

"Нямам абсолютно никакво обяснение. Просто не знам. Това е шок за всички. Притеснявам се да не го е натопил някой. В момента той е уязвим, защото беше 12 години в затвора. Просто не мога да повярвам, че всичко това се случи. Всичко вървеше така добре.

Единственият контакт със Стефанов след изчезването му е едно телефонно обаждане. Съпругата му твърди, че при обаждането си той й е казал, че не е виновен. Владимир пита още за децата и казва, че се страхува да не бъде убит от полицаите.

От МВР гарантираха за пореден път, че и косъм няма да падне от главата му, ако той се предаде в полицията.

По информация на bTV Владимир е влязъл в полезрението на специалния отряд на баретите, но целта на МВР не е да го елиминира, а той да се предаде жив и здрав.