19 години и 10 месеца  без право на замяна– това е присъдата, която днес Софийският окръжен съд наложи на Валери Маринов, обвинен в убийството по особено жесток начин на учителката Надка Антонова. Тя бе изнасилена, заклана и след това разчленена в двора на бащината й къща в Литаково през септември 2009 година.
Убиецът – 34 годишен ром от Литаково, е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление.. Той е заявил, че е бил афектиран и поискал  делото да се гледа по съкратената процедура. Съдът е осъдил Валери Маринов да плати и по 120 000 лева кръвнина на двамата сина на убитата учителка.
Докато трае делото днес пред съда имаше мълчалив протест от около 20-тина ботевградчани.  Те носеха плакати: “Най-тежко наказание за убиеца на учителката Надка Антонова” и “Отсякоха главата й жива”. Към протестиращите са се присъединили и случайни минувачи, които също са се подписали в подписката с искане за най-тежко наказание, съобщи Цеца Христова от “Атака”, които са организатори на протеста.
“Въпреки че имам солидна практика като адвокат, такова жестоко убийство досега не съм виждала, нито съм чела нещо подобно”- заяви адвокат Ралица Петкова, която представляваше семейството на жертвата. - Не случайно малцина от съдебния състав можаха да изгледат докрай албума със снимки от местопрестъплението, приложен към делото” – допълни тя.