Антимафиоти разбиха лаборатория за производство на синтетични наркотици в Ловешко, съобщиха от МВР.

Задържани са трима мъже. В домовете им са намерени огнестрелни оръжия, тротил, лабораторно оборудване, химикали за производството на наркотични вещества и 3 кг амфетамин субстанция. Успешната реализация е на служители на Отдел „Наркотици” в ГДБОП, Териториалните звена на Дирекцията и Областните дирекции на вътрешното министерство в Ловеч и Габрово.

В рамките на проведената полицейска операция вчера на територията на с. Дерманци, област Ловеч, антимафиотите локализирали нелегална лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. В „производственото” помещение служителите на реда открили и иззели около 75 литра амфетамин база, достатъчни за производството на около 120 кг амфетамин субстанция.

Допълнително били намерени и готова 10 кг амфетамин субстанция, около 400 литра химикали за производство на синтетични наркотични вещества и модерно технологично оборудване. В лабораторията били задържани К.Т на 38 години от град София, криминално проявен и осъждан за извършени тежки криминални престъпления, Х.Д. на 55 години от село Гостилица и 40-годишният софиянец С.Т.

По-късно при претърсване и изземване в жилищата и автомобилите на задържаните мъже били намерени и иззети две огнестрелни оръжия - пистолет и револвер, 150 патрона, 16 пресовки тротил, всяка с тегло от 400 грама, две таблетиращи машини, 1000 литра химикали за производство на синтетични наркотични вещества, 3 кг амфетамин субстанция, голямо количество химически вещества и лабораторно оборудване.

К.Т., Х.Д. и С.Т. остават в ареста за 24 часа. Действията по разследването продължават.