Убиецът Делчо Огнянов, който закла своя колега Крум Американов спокойно се разхожда на свобода срещу 2000 лв гаранция. За ужас на роднините на жертвата обаче той открито ги заплашвал. Делчо е видял синовете ми и се е разкрещял, че ще ги прати при баща им, разказва съпругата на убития Крум Фиданка.

Бруталното убийство е извършено в началото на тази година. Тогава без да бъде предизвикан Делчо вади нож и го забива право в сърцето на Крум. Мотивът все още не е ясен, но разследването е приключило. Преди години 57 - годишният Делчо е убил и собствения си баща след като го пребил до смърт с лопата, разказват съселяните му от брезиншкото Ноевци. Съпругата на убиеца работи като чистачка в МВР. Тази информация беше потвърдена от говорителя на пернишката дирекция на МВР Венцислав Алексов. Вероятността тя да окаже влияние върху разследването обаче е нулева, гарантира той.

Разследването за извършеното убийство е завършено, а в момента тече производство и за отправените заплахи за убийство към членовете на семейството на убития Крум Американов.