За седми поредна година община Правец, Сдружение „Моцартови празници Правец`04” и Министерство на културата организират музикалния фестивал в Правец. Той ще се проведе от 27 до 29 септември по патронажа на посланика на Република Австрия Н.Пр. Герхард Райвегер. Генерален спонсор са фестивала е “Тера Тур Сервиз” ЕООД
„МОЦАРТ ВОЛФГАНГ АМАДЕУС – КЛАСИКА И ДЖАЗ”, това е заглавието на гала-концертът, с който фестивалът ще бъде открит в голямата зала на читалище „Заря”.
В концерта участват певците: Диана Василева - сопран, Цвета Бандаловска - сопран, Дилара Башталар - мецосопран /Турция/, Даниел Острецов - тенор, Светослав Рангелов - бас, солисти на балета на Софийската опера и други. Сред изпълнителите е и поп-звездата Миро, а водещ на концерта е актьорът Юлиян Вергов.
Програмата за втория ден на фестивала е: „ФОРТИСИМО В КЛАС” гостува на децата на Правец; „ДА НАРИСУВАМЕ МОЦАРТ” - мини пленер с художника Атанас Андасаров; “МУЗИКА НА ОТКРИТО” с Перкусионен ансамбъл “АКЦЕНТ” – НУИ „Панайот Пипков”, Плевен.
Фестивалът ще бъде закрит на 29 септември с музикална приказка „МАСКИ КРАСИВИ И ОПАСНИ ОТ МОЦАРТОВИ ОПЕРИ ПРЕКРАСНИ”, в която участват певците: Русалина Мочукова, Даниела Караиванова, Росица Павлова-Инджева и др. В постановката е включена и ученичката от ОУ „В. Левски” в Правец Христина Григориаду. В ролата на разказвач зрителите ще видят Антоанета Добрева-Нети.
Сценарият, постановката и режисурата на фестивала  са на оперната прима Христина Ангелакова  и Христо Симеонов.
Входът е свободен, съобщават организаторите.