Антимафиоти и гранични полицаи задържаха петима души за контрабанда на цигари. Успешната реализация се е състояла в рамките на специализирана полицейска операция, проведена съвместно от служители на сектор БОП – Благоевград и гранични полицаи от ГПУ-Златарево, информираха от пресцентъра на МВР.

Униформените служители забелязали, че джип „Мицубиши Паджеро” се движи по черен път от държавната ни граница в посока с. Скрът. Минути по-късно превозното средство било спряно за проверка. Оказало се, че в джипа пътуват петима петричани. Водачът на „Мицубиш”-то не предоставил документ за самоличност, нямал и свидетелство за правоуправление на превозното средство. По-късно било установено, че зад волана стои 24-годишният петричанин В.Д.

При извършения оглед на автомобила униформените служители открили на задната седалка и в багажното отделение пет сезалови чувала. Във всеки един от тях имало по един мастер бокс с цигари. Акцизната стока била с македонски бандерол. Цигарите са иззети с протокол. Мъжете са задържани за 24 часа за престъпление по чл. 234 от НК. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.