БСП регистрира кандидата за кмет на Ботевград Петя Кочкова, кандидата за кмет на Литаково Пешо Младенов и листата си за общински съветници.
"Няма да издигаме кандидат кметове на другите населени места, а ще подкрепим кандидатури", каза пред наш репортер д-р Веселка Златева, председател на БСП – Ботевград. Тя е водач на листата на левицита. 

“Уверена съм, че нашата община има нужда от промяна, има нужда от нов стил на управление. Това е причината да се кандидатирам за кмет на Ботевград. Заредена съм с голям оптимизъм, защото получих подкрепата и на Инициативен комитет от граждани, и други хора”, каза след регистрацията Петя Кочкова.

Синята Коалиция е регистрирала своя кандидат за кмет на Ботевград. Това е Надя Стоянова. Земеделски народен съюз е регистрирал Дечо Петровски, кандидат-кмет за Врачеш, както и листата си, съставена от десет кандидати за общински съветници. Водач на листата на ЗНС е Томо Томов. Обединена социалдемокрация е регистрирала кандидат-кмет за село Новачене – Георги Мишев, съобщиха от Общинската избирателна комисия.