Двама наркозависими стресираха и ограбиха тази нощ пациенти на МБАЛ-Благоевград, нападателите са задържани от полицията, съобщи Благоевград 24.

Прибизително час след полунощ е ограбена пациентка на отделение "Уши, нос, гърло", взета й е чантата с лични документи, български левове и 25 евро. Единият от двамата нападатели са влезли в стаята й, след като срязали с нож мрежата на открехнатия прозорец на приземния етаж.

Наркозависимите,известни на полицията, са грабнали и цигарите и запалката на единствения мъж, лежащ в отделението. По време на грабежа в него е имало и три жени. Единственият мъж в отделението подгонил крадеца, който се измъкнал обратно през срязаната мрежа против комари.

След УНГ, наркозависимите са проникнали и в Инфекциозно отделение. Пак с нож е срязана мрежата на прозорчето на тоалетната на отделението, след което крадците са се качили на втория етаж при болните. В него е ограбена една млада майка, която била на лечение с бебето си. Взети са лични вещи и мобилен телефон.

По сигнал на пациентите и болничната охрана е вдигната на крак полицията. Към 5 часа тази сутрин са задържани с полицейска мярка за 24 часа 43-годишният Злати Б.М. и с година по-младият Мирослав К.З. Единият от двамата е открит от полицаите скрит в контейнер за смет пред дома му.