На дадения на 15 септември брифинг за местните медии кметът инж. Богомил Георгиев направи изявление по въпроси, касаещи Общината. Един от тях е въпросът за извършващите се в града и общината строителни работи, които вълнуват хората.
С продължаване на хубавото време Общината продължава изпълнението на крупни обекти, които години наред в Етрополе не са реализирани. Това са проекти на стойност от 4 милиона и 200 хиляди лева по оперативна програма „Развитие на селските райони”. Това означава, че изпълняваме основната визия на Общината за усвояване на европари за издигане благосъстоянието на етрополските граждани.
Това е главното, че сме успели в продължение на две години да разработим проекта и в резултат на много усилия на почти всички по веригата и главно, подчертавам го, на депутата от ПП ГЕРБ Емил Димитров дойдохме до завършека на този проект.
И сега, за изключително малък период от време, както е по договора, се работи за реализацията на проекта. А можеше да бъде и две години този период. В основната си част този проект ще се изпълни до края на месец септември улиците „Малки Искър”, „27 ноември”, а до 20 октомври от началото на бул. „Руски” до площада и ул. „Георги Димитров” асфалтирането ще бъде завършено. По мое мнение и по мнението на гражданите, с които разговарям, такъв проект дълги години не е изпълняван за толкова кратък период от време.
Извършва се едно сложно строителство с подмяната на канализационни и водопроводни тръби. И, което затруднява изпълнението е, че няма подземен кадастър. Не се знае къде минават подземните комуникации, което довежда до много пукания на тръби. Това затруднява и гражданите, за което още един път се извинявам. Мисля, че така както раждането е трудно и след това семейството се радва на новия живот, сега  ги моля да изтърпят още малко тези несгоди, за да могат след това да живея и да се радват на едно по-нормални условия. 
Успоредно с реализацията на този проект, започна и реализацията на обекта по целия булевард „Руски” с полагане на тръби за отопление от изграждащата се екогенерация. в която ще се произвежда електрически ток. Това ще става като се използват отпадъчните клони от дърводобива, биомаса, която след обработката се изгаря и при отделянето на енергия се произвежда електричеството. Юзината се охлажда и с използваната за целта вода ще се използва за отопляване на основата част на Етрополе: всички обществени сгради по протежение на отоплителната инсталация под бул. „Руски”. Такъв тип съвременно отопление ще се извършва за първи път в Етрополе. И това трябва да се отбележи. Има възможност впоследствие да се включи още една мощност от 5 мегавата за включване и на домакинства на гражданите за отопление на домовете им по маршрута.
В тази връзка в сряда, 21 септември, от 17:00 в малкия салон на читалището ще има презентация и отговори на въпросите около тази система за топлофикация. С нея за първи път се дава на гражданите възможност, алтернатива за отопление с използването на друг тип, на друг принцип, освен този с използване на дървата. Това е една положителна крачка и успех в политиката на Общината в това направление.
Изкърпването на другите улици ще продължи следващата година с бюджетни средства.
Всичко, което е направено тази година е направено и е приключило. Това са възможностите на общината като средства всичко, което е планирано и е изпълнено. Другата година продължаваме с още по-широки мащаби.
В продължение на последните две години в Етрополе сме завършили и са пред завършване на 10 километра улици в Етрополе, което е около ¼ от всички улици. В Етрополе има около 38 километра улици. Това ми дава основанието да смятам, че за следващите четири години ще асфалтираме всички улици на града. Имаме проекти за 75 милиона лева, което 7 пъти и половина-8 пъти бюджета на общината. Трябва да отбележа, че 90 % от нашите проекти са одобрени. Имаме само един неприет проект за около 200 000 лева.