Нормално се осъществява към този час движението по главен път Е-79 в участъка София-Кулата. Очаква се в по-късните часове трафикът да се засили и да бъде натоварен.

Кресненското дефиле е отворено за движение. Преминаването се осъществява и в двете ленти. Нормално се осъществява преминаването и през проходите Предел и Папаз чаир. Заради поредицата от почивни дни и прогнозите за натоварен трафик от "Пътна полиция" апелират за повече внимание от страна на шофьорите.

С цел предотвратяване на пътни инциденти полицейското присъствие по пътищата в област Благоевград ще бъде засилено. От полицията в Благоевград обявиха, че на всеки пети километър в областта ще има полицейски патрул. Камери за постоянно видеонаблюдение има на входа и на изхода на Благоевград, на пътя при язовир „Дяково”, на Мурсалево и на тунела при Дупница.

От МВР предупреждават, че сред участъците с повишена концентрация на пътни произшествия е Международен път Е-79 - участъците на селата Джерман, Усойка, на изхода на Благоевград към Симитли; участъкът Кресненско дефиле - Сандански - разклон за Марикостиново - ГКПП Кулата; Банско – ГКПП „Илинден. През изминалото денонощие на територията на областта не са регистрирани тежки пътни инциденти.