Примата на българската естрада Лили Иванова ще пее за БСП в предстоящата предизборна кампания, пише "24 часа". Това ще бъде първото от години насам политическо участие на певицата. За последно Лили пя за СДС през далечната 1990 година, когато излезе да подкрепи сините заедно с Богдана Карадочева и Васил Найденов.

Оттогава та до днес, певицата е получавала доста примамливи оферти, включително и от Бойко Борисов. Лили обаче категорично отказала името й да бъде свързвано с ГЕРБ.

"Най-вероятно заради това, че именно Бойко и неговите хора разследваха певицата заради неплатени данъци", се шушука в соцсредите. И с право - дали пък това не е личното й отмъщение спрямо премиера? При положение, че Лили не е от певиците, които биха сменили политическите си виждания за пари.

А и преговорите с БСП са минали сравнително лесно. Само за две седмици червените са успели да уговорят примата да пее за тях. От партията обаче категорично отказват да назоват за какъв хонорар става въпрос, както и подробности около участието на певицата. За представителите на Станишевата партия това е двоен удар - от една страна са успели да спечелят Лили в предизборната битка, и от друга - са победили ГЕРБ, отмъквайки им я изпод носа.

Стартът на предизборната кампания на БСП начело с Лили Иванова ще бъде даден на 26 септември с концерт в центъра на Пловдив. Освен Лили, социалистите са поканили и други известни творци, които ще дадат подкрепата си за звездата от "Стъклен дом" Стефан Данаилов и кандидата за президент Ивайло Калфин.