Полицията арестува 127 фенове, които участваха в масовите палежи и потрошавнето на палатите на ромския бос Цар Киро в село Катуница. Според главния секретар на МВР Калин Георгиев, в безредиците са участвали над 2 хиляди души – повечето привърженици на двата пловдивски отбора Ботев и Локомотив, като имало и фенове на столични клубове.

В момента са създадени филтрационни центрове, където арестуваните се разпознават. Очават се по-нататъшни нареждания от прокуратурата.
палежи

Полицията гледаше, докато феновете палеха и трошаха

Силното полицейско присъствие в Катуница продължава. Снощи безредиците започнаха по тъмно, няколко часа след края на мача между Ботев и Доростол в Пловдив. Феновете подпалиха една по една къщите на Кирил Рашков и потрошиха всичко по пътя си. Над 230 полицаи, жандармеристи и барети гледаха отстрани какво се случва и не се намесиха. Според Калин Георгиев, по този начин те са избегнали засилването на конфронтацията и случаят е минал без човешки жертви.
фенове

127 от феновете бяха арестувани късно снощи

Представителите на двата пловдивски клуба пък са заявили, че не е имало специална организация за вандалските им прояви, а са се събрали само с един имейл. Нови безредици се очакват и тази вечер след погребенията на двете загинали момчета – блъснатият от микробус 19-годишен Ангел Петров и починалия на следващия ден от сърдечна недостатъчност негов приятел Павел, на 16 години.

Семейството на Цар Киро е напуснало селото няколко часа преди метежа. Самият Кирил Рашков още не е разпитан за трагичния случай, който стана преди 2 дни. Той се включи пряко по телефона в предаването на Мартин Карбовски по Нова телевизия и обясни, че няма нищо общо със смъртта на двете момчета, а семейството на Ангел Петров го мрази от много години.