Надзорния и Управителния съвети на "Булгартабак-Холдинг" АД взе решение за продажба на притежаваните от Холдинга 461 828 броя обикновени безналични поименни акции, представляващи 90.564 % от капитала на "Кърджали - Табак" АД, Кърджали.

Продажбата ще бъде осъществена чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена, съобщиха от "Булгартабак".

Определени са следните параметри: минимална конкурсна цена - 1 506 000 (един милион петстотин и шест хиляди) лева и 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Конкурсната документация за провеждането на новия конкурс за продажба на 461 828 броя обикновени безналични поименни акции, представляващи 90.564 % от капитала на "Кърджали - Табак" АД, Кърджали е идентична с документацията, регламентираща досегашните конкурсни процедури - с отразени нови финансови параметри.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като датата за депозиране на оферти ще бъде 7 март 2008 г.

В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати: за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти. Информацията, свързана с дружеството и условията, при които ще бъде предоставяна ще бъдат достъпни в електронен вид на интернет адрес www.bt-dataroom.com.

Виртуалната информационна зала ще бъде достъпна за инвеститорите при съответните условия в пълен обем от 06.02.2008 год. Инвеститорите ще имат възможност да задават своите въпроси и да получават отговори он-лайн, като и въпросите и отговорите ще бъдат общодостъпни.

Предвижда се да бъде предоставено достатъчно време за запознаване с цялата информация, която е от значение за формиране на решение за участие в продажбата. Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружеството и на място.