Платена публикация

Българската социалистическа партия откри предизборната си кампания вчера в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Откриването започна с представяне на листата с кандидатите за общински съветници. Водещият на програмата – актьорът Симеон Владов, представи водача на листата – д-р Веселка Златева, а тя обяви останалите кандидати за общински съветници. Веселка Златева съобщи, че БСП издига кандидатурата на Пешо Младенов /бивш служител на МВР/ за кмет на село Литаково и подкрепя кандидатурите на: Георги Стефанов Георгиев /бивш военен/ за кмет на село Врачеш; Кольо Колев /управител на собствена фирма/ за кмет на село Трудовец и на Иван Иванов за кмет на село Скравена. След това бе представен  кандидатът на БСП за кмет на Ботевград Петя Кочкова. Тя произнесе слово, в което се казва:

Уважаеми дами и господа,
Скъпи съграждани,
Благодаря Ви, че сте тук и че заедно ще открием нашата кампания. Казвам „нашата кампания” с надежда и увереност. Надежда, че тя няма да е моя, а на всички, които искат общината да се промени. На всички, които искат управление в чисти ръце.
Каузите, които аз ще защитавам в тази кампания, не са само мои. Споделят ги повечето граждани на Ботевград. Затова съм уверена, че ни предстои победа. И тя няма да е моя, а наша – на общината!
Когато реших да се кандидатирам за кмет на Ботевград, пред себе си отговорих на два въпроса: защо участвам и мога ли да се справя. Сега го казвам и пред вас - влизам в надпреварата, защото общината има право на по-добро управление. И знам, че мога да се справя, да дам на Ботевград повече, отколкото моите опоненти.
Аз не си правя тънки сметки. Боли ме за Ботевград. Искам всеки мой съгражданин да има самочувствие, че работи и гледа семейство в развиващ се град, а не в  град със затихващи функции.
Искам още сега да кажа, че нашата кампания не е само на една партия или на една коалиция. Да, партиите участват, но тя преди всичко е кампания на ботевградчани. Нашата крайна цел е победата, разбира се! Не по-малката цел е хората на Ботевград да се замислят! Да излезем от летаргията, да не се превръщаме в роби на страха да променим града си!
Още на старта на кампанията трябва да си зададем въпроса: „Доволни ли сме от състоянието на града, на селата, на цялата община?”. Доволни ли сме от състоянието на икономиката, на безработицата, на социалната система, на екологията, на образованието, на културата? Ако сме доволни – добре.
Аз не съм. Вярвам, че и вие не сте. Аз искам промяна. Вярвам, че и вие я искате.
Не приемам, че в града, който носи името на един от най-великите българи Христо Ботев, се шири еднолична власт, вихрят се местни феодали, залъгват ни с малки „придобивки”. Аз не искам хората тук да се страхуват. Заветите и идеалите на Ботев са други – за социална справедливост, смелост и патриотизъм. Ще си затворим ли сърцата за тези завети? Ще позволим ли градът да бъде управляван против тези идеали? Ще обърнем ли гръб на ценностите, само защото звучат абстрактно, докато дерибействата на кмета и местните приятелски кръгове са реални и непробиваеми.
Аз вярвам, че нашата кампания ще е кампания на гражданската съвест и на  промяната! Че нашата кампания ще е кампания за едно нормално и компетентно управление в Ботевград! Управление на културата, на бъдещето, защото тя ще заложи много на децата, на образованието, на спорта.
Аз вярвам, че  ще спечелим, защото ще разчитаме на хората да са наш коректив. Ако аз сгреша, вие ще ме поправите. Ако аз трайно сгреша, ще загубя доверието ви. И това е нормалната политика, а не политиката на налагане на страх, натиск, на приятелски кръгове и семейни династии. Градът е наш – на хората.
Поемам ангажимент за три неща по линията на морала: Ще управлявам законно, разумно и прозрачно; Няма да се затворя в общината и ще се вслушвам във вашите мнения; Няма да създам свой приятелски бизнес кръг, който да плаши хората.
Аз вярвам, че нашата кампания ще сложи ново начало в Ботевград. Вярвам, че програмата, която имаме – посветена на социалното, на образованието, на отварянето на общината към хората, на модернизацията, ще е програма на едно европейско управление. Вярвам, че заедно ще бъдем по-добри стопани на Ботевград в бъдеще!
Може би на някой ще се сторя емоционална. И аз съм. Обичам града си и за мен е важно как ще се развива той! Това е каузата ми. Вярвам, че ще заразим  с нея колкото може повече ботевградчани!

Гости на откриването бяха депутатите от ПГ на БСП: Драгомир Стойнев, Кирил Добрев и Румен Петков.

„Голямата цел на нашата листа и кандидата за кмет Петя Кочкова не е просто спечелване на изборите, а едно добро управление в интерес на ботевградчани, в интерес на бъдещето на този чудесен български край”, каза в част от словото си Румен Петков. Той призова избирателите да гласуват за Петя Кочкова и листата за общински съветници с бюлетина №8.