17 служители на МВР са задържани при специализирана операция „Палките 2”, насочена към противодействие на корупцията в МВР.

Това каза пред "Фокус" Роман Василев, заместник-градски прокурор на София. "Това е част от изпълнението на плана за противодействие на корупцията в системата на МВР и като цяло. От предишната операция – „Палките” - резултатите показаха, че няколко месеца в районите, в които беше проведена операцията, имаше стриктен превъзпитаващ ефект. Да се надяваме, че действията, които Прокуратурата провежда съвместно с МВР, ще дисциплинират голяма част от състава не само на МВР. Искаме гражданите все така адекватно, както и сега, да се обръщат към МВР и Прокуратурата, тъй като без тяхната помощ не може да се борим с корупцията”, допълни Василев.

„Искам да изразя благодарност на служителите на Министерство на вътрешните работи за усилията, тъй като срещу служител на МВР винаги се действа с едно притеснително чувство. Но въпреки всичко, виждате, че продължаваме да се борим с корупцията и изпълняваме националната програма за противодействие на корупцията и поетият ангажимент както към вътрешното право така и към партньорите”, каза още заместник-градският прокурор на София.

Продължават процесуално-следствените действия.

Операция „Палките 2” е продължение на операция „Палките”, която беше проведена преди няколко месеца. Работата се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура и служителите от отдел „Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи и служби от МВР.