Катуница трябваше да бъде тук - каза пред журналисти в Асеновград Стоян Тютюнаров, жител от Катуница, дошъл специално за гледането на мярката за неотклонение на Кирил Рашков.

Знаехме, че делото е в 14.00 часа, питайте съда защо го промени, каза Тютюнаров. Искаме най-тежкото наказание за Рашков, той и децата му да не излязат от затвора докато са живи.

Тютюнаров каза, че не един път Рашков го е заплашвал, че ще го прегази и ще убие детето му само за това, че е протестирал за ограбените земи – една хубава местност, предаде "Фокус". Жителите на Катуница искат Кирил Рашков да види, че селото няма да спи вече заради неговите безчинства.

Според Тютюнаров делото е изместено нарочно и само петима-шестима души са разбрали навреме за това и са пристигнали днес. Той каза още, че не е само той и много „Рашковци" в държавата – медиите да се обърнат и към тях. Всичките те трябва да влязат в затвора. „Рашковците” са в политиката, в съдебната система и прокуратурата”, според Стоян Тютюнаров.

Жителят на Катуница обясни още, че ромското нападение в първата нощ е било адресиране не срещу Ангел, който загина, а срещу Веско, който е негов калеко. Нападението е било организирано срещу Веско, но Ангел е отишъл да го защити.