Тази вечер Синята коалиция за Ботевград откри официално предизборната си кампания. Лично кандидатът за президент Румен Христов поздрави сините симпатизанти и изрази подкрепата си за кандидат-кмета за община Ботевград Надя Стоянова. Тук бе и зам.-председателят на ДСБ - депутатът Иван Иванов.
“Мога да променя България – това е не само мото на кампания, а истинското ми намерение”- заяви Румен Христов. Сред неговите приоритети са: енергийна независимост на страната; привличане на свежи инвестиции; справяне с битовата престъпност, която вече се е превърнала в битов терор и най-вече подобряване благосъстоянието на българите, тъй като в момента сме най-бедните в Европейския съюз.
“Искам Ботевград да стане привлекателно място за младите и кадърни хора – заяви кандидатът за кмет Надя Стоянова. – В момента голяма част от тях работят в София, а други се изнесоха в чужбина поради липса на перспектива тук. Ботевград има нужда от своите млади и кадърни хора”- допълни тя.
Надя Стоянова е 27-годишна, завършила е Медицинска академия, а след това и икономика. Работи в голям строителен холдинг в София като началник отдел “Човешки ресурси”. Тя е семейна, има 7-годишен син.