През декември 2007 г. британците са изпратили 6 милиарда SMS-а, като с това поставиха месечен рекорд по този показател, се посочва в изследване, проведено от Mobile Data Association, чиито данни цитира Sky News.

Това е с 30 % повече SMS-а в сравнение с декември 2006 г. Само преди Коледа са били изпратени 290 милиона съобщения. Все по-популярни стават и MMS-ите. През декември британците са си изпратили един на друг 57,6 милиона MMS-а, което е с 55 % повече от предходната година.

Свръхпопулярността на SMS-ите доведе до създаването от британските тийнейджъри на своеобразен сленг, който се основава на това, че при изписването на текста мобилните телефони предлагат варианти за набиране на думите, отбелязва "Дейли телеграф".

Така тийнейджърите пишат "book" (книга), за да кажат "жестоко" (cool). Именно book се предлага като първи вариант при набиране на думата cool. Освен това "zonino!" означава възклицанието "woohoo!" В началото на януари дори беше издаден първият речник на този жаргон. Учените вече нарекоха появилите се благодарение на системата за набиране Т9 и SMS думи "текстоними" и "t9оними".