Възходът на Mac се отразява и при браузърите. Епълският Safari за първи път преодолява границата от 5%  - през септември браузърът е достигнал дял от 5,02%.

Същевременно, Apple подобрява рекорд и в мобилния сегмент - смартфони и таблети. Операционната система iOS не само се възстановява от августовския спад, но и достига рeкордно висок дял от 54,65%.

Позициите на Android също се подобряват, в резултат на прехода от обикновени телефони към смартфони. Платформата на Google вече има дял от 16,26%.

При браузърите, лидер на пазара продължава да бъде Internet Explorer с дял от 54,39%, но бележейки спад от близо 1% през септември. Част от потребителите са преминали към Chrome, който расте по-бързо от Safari и вече има дял от 16,2%.

Успех за Microsoft е нарастващият дял на Internet Explorer 9. При платформата Windows 7 това е вторият най-популярен браузър след IE 8 - с дял от 20,97% срещу 31,6%.

На пазара за операционни системи доминира Windows с дял от 92,44%. Позициите на системата са отслабнали с толкова, колкото се е увеличил делът на Apple.