Правец ще празнува 30 години от обявяването си за град с богата програма. На 11 октомври от 9 часа започва общински турнир по шах и табла за възрастни хора с увреждания. Той ще се проведе в Дневния център. От 11 часа на Спортния комплекс в града ще бъде даден старт на турнира по футбол за Купата на Правец. От 11 часа група „Уикеда” ще изнесе концерт на площад „Тодор Живков”.
Празникът продължа на 12 октомври със заключителен етап от Общинския турнир по шах и табла за възрастни хора с увреждания. Състезанието започва от 9 часа в Дневния център. От 10 часа ще се играе финалният мач за Купата на Правец.
Празничната програма включва и изненада за малките жители на Правец. Специално за тях ще има куклен театър. Постановката „Кой ще спаси змеят” ще бъде представена на сцената на читалище „Заря 1895” на 13 октомври от 16.30 часа.
Заключителната част на празника е на 16 октомври. От 10 часа ще бъде отслужен молебен за здраве и благополучие в манастира „Свети Теодор Тирон”. От 11 часа на площад „Тодор Живков” ще започне концерт на талантите към читалище „Заря”. Изложбата „Правец – град с древни корени, устойчиво настояще и европейско бъдеще” ще бъде открита от 11.30 часа в Историческия музей на града. От 16.30 часа жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на мажоретния състав. Началният час на тържествения концерт с участието на ансамбъла на Нешка Робева е 17 часа. Той ще се състои в зала „Правец” на читалище „Заря”.