Ръководителят на общинската структура на ГЕРБ Иван Начев е внесъл молба до Районна прокуратурата и до нейната по-висша инстанция, до главния секретар на МВР, до началниците на ОДМВР – София и РУП – Ботевград и до председателя на Общинската избирателна комисия, в която настоява да бъде извършена проверка по сигнал, според който „лицето Антоанета Тодорова Костова, от село Новачене, е събирала данни от жители на населеното място, с цел организиране на.т.нар.”купуване на гласове”. В молбата пише, че същата се е представяла за пратеник на ПП „ГЕРБ”. Информацията е била потвърдена от кандидата за кмет на Новачене Георги Мишев. Според негови думи Антоанета Костова е правила списъци, в които е вписвала данни от документите за самоличност и е събирала копия от лични карти.
„Г-н Георги Мишев ни съобщи още, че по непотвърдени данни, доколкото е успял да събере информация от хората, въпросната Антоанета Костова е споменавала, че действа по поръчение на Филип Филипов, Петър Батев, Стилиян Стоев, Красимир Тончев, Павел Райновски и Николай Живков, които, доколкото ми е известно, са от Ботевград и са кандидати за общински съветници от Коалиция „Промяна”, която няма нищо общо с ПП „ГЕРБ”, се казва в молбата.

От ГЕРБ - Ботевград заявяват, че категорично се разграничават от подобни порочни практики и нарушения както на изборния закон, така и на Наказателния кодекс.