Четири катастрофи станаха тази сутрин на международния път Е-79 между Враца и Мездра.

ТИР, превозващ бира, спука гума и стоката се разпиля по пътя. Разлялото се пиво предизвика серия от пътни инциденти. В продължение на часове нямаше кой да отстрани тоновете с бира от шосето.

Камионът, натоварен с 23 тона бира, пука лява гума по стръмния склон и едва не се преобръща около 5.00 часа, съобщи бТВ. Водачът пътувал за София.

В резултат целият товар се разпилява върху шосето. Към 7.30 часа става втората катастрофа. В отсрещното платно в посока Враца се удрят два леки автомобила. Минути по-късно бус, движещ се в същата посока, но с висока скорост, буквално прелита в другото платно през високата мантинела и се удря в идващ насреща миниван.

Шофьорът на буса все още не можеше да повярва, че е жив след въздушния скок. Потърпевшият в последната катастрофа обвини разпиления товар на ТИР-а.

След като се оказа, че повече от четири часа няма кой да събере кутиите с бира от шосето, в суматохата някои се престрашиха да се снабдят с безплатно пиво. А водачът на камиона все още чакаше застрахователите да опишат щетите.