Според тези хора тя се е прочула най-вече с безрезултатното си представяне на Евровизия-2006 и с клюката, че е имала вземане-даване с президента Георги Първанов, и затова се учудват защо само през това лято стана ментор на два музикални конкурса - "Бургас и морето" и "Гласът на България".

Мариана се кълне, че не съжалява за нито една сълза, пролята в "Гласът на България". "Струва си всяка секунда, която прекарвам на сцената с колегите. Чувствам се в свои води и получих много позитивна енергия", споделя тя.

От доста време насам около личния живот на певицата има много интерес и съответно слухове. Тя обаче твърди, че около нея е пълна скука. "Нормално семейство с едно дете. Да чукам на дърво, здрави сме и усмихнати. Готвя, чистя и не съм разделена с мъжа ми. Около мен и моите близки хора всичко е наред, колкото и да не се зарадват някои хора на тази новина", споделя тя пред в. "168 часа".

На въпроса, ако се случи да се срещне с Георги Първанов на официално събитие, би ли могла да си поговори с него нормално след всичко, което се изписа и изговори по техен адрес, Марияна отговаря: „Разбира се. Все си мисля, че ние сме малко по-интелигентни от Иво Инджев например. Гледали ли сте филма "Сърдити старчета"? Аз бих изпила даже едно питие с президента, защо не."