Около 21 ч. в дежурната част на ОДМВР Шумен снощи е получен сигнал, че в хранителен магазин на ул. „Северна” в град Шумен мъж е отправил закани към жена, работеща в обекта.

На място е изпратен полицейски екип. В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че 42-годишният И.Д. е отправил заканителни и обидни изрази към 36-годишна жена, работеща в магазина, с която до скоро живеел на семейни начала. Мъжът е предупреден на основание чл. 56, ал.1 от ЗМВР да не отправя закани към жената, след което напуснал магазина.

Около 22:15 часа на 15.10.2011 г. е получен сигнал, че мъжът отново се е върнал в търговския обект и се държи непристойно. На място са изпратени полицейски служители. Снети са сведения от 36-годишната жена и 29-годишна нейна колежка. Двете жени са заявили, че И.Д. е отправял обидни, цинични и заканителни изрази. Нанесъл удар по стелаж, на който били наредени дъвки и те се разпилели.

При извършения личен обиск в И.Д. е намерено газово оръжие “Магнум”, за което не е представил документ за регистрацията му. И.Д. е изпробван с техническо средство,  което отчело концентрация на алкохол в кръвта му 1,37 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

И.Д., който е криминално проявен е задържан на основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Съставен са му актове по УБДХ и ЗОБВВПИ /за нарушение на чл. 60, ал.1, т.3, буква е/.