Наркотрафикант е задържан при полицейска акция в Благоевград.

При операцията под кодовото наименование „Трафик” е иззет над половин килограм хероин. Стойността на заловената пратка възлиза на около 20 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалисти от ОДМВР - Благоевград проведоха операция за пресичане на престъпна дейност, свързана с трафик и разпространение на наркотични вещества.

В рамките на финалния етап на полицейската акция в района на с. Бело поле служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” спрели за проверка лека кола ”Пежо”, управлявана от И.П. на 34 години от с. Ново Делчево. При последвалото претърсване в купето на автомобила полицаите открили тайник, в който имало скрити осем полиетиленови топчета, облепени с тиксо. Всяко от тях съдържало кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест намереното количество реагирало положително на хероин. Иззети са общо 503 г от наркотичното вещество. По данни на експерти стойността на задържаната пратка по цени на улично ниво възлиза на около 20 000 лв.

34-годишният трафикант е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, сезирана е прокуратурата. Действията по разследването продължават.