Варненският окръжен съд призна за виновни четиримата подсъдими за жестокото двойно убийство край река Камчия.

Съдът прати доживот в затвора 47-годишния Николай Николов, 41-годишния Денислав Начев, 30-годишния Илчо Адамов и 30-годишния Мартин Стоименов заради двойното убийство край река Камчия, извършено през месец април 2007 г. Тогава във водите на реката край село Круша бяха открити телата на Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов.

Скоро след това към наказателна отговорност за изключително жестокото убийство бяха привлечени управителят на „Трансинс рециклираща компания” Николай Николов, административният директор на компанията Денислав Начев, охранителят Мартин Стоименов и неговият приятел Илчо Адамов. Адамов и Стоименов се укриваха дълго време и бяха задържани близо година след началото на разследването.

Две години по-късно след приключване на досъдебното производство делото влезе в съда, а първото съдебно заседание се състоя през месец май 2009 г. Денислав Начев, Илчо Адамов и Мартин Стоименов бяха обвинени за това, че в съучастие като съизвършители по между си и с Николай Николов като подбудител и помагач са отвлекли на 16 април 2007 г. близо до село Кичево Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова. Същия ден в района на село Круша двамата са били умъртвени по особено жесток начин. Днес съдът ги призна за виновни за убийството на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова като освен доживотната присъда ги осъди и на седем години затвор за отвличането.

Първоначално четиримата ще изтърпят присъдите си при специален режим. Те са осъдени да заплатят и по 150 000 лева на роднините на убитите, както и разноските по делото. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.