Мен в политиката ме вкара Румен Петков – аз не исках да работя с него като министър. Ако министър беше Петканов, сигурно още щях да съм главен секретар.

Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването “Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Дори отлично да работим, всичко спестено през 2012 г. ще отиде за плащане 2013 г. Ако не платим, ще фалираме, предупреди министър-председателят.

Нито пасивите са за Дянков, нито активите. Имаме политическа воля и решение – трябва да запазим финансовата стабилност в България, коментира той.

Благодаря на бившия финансов министър Пламен Орешарски, че е съумявал да скрие някой лев в резерва, особено в Сребърния фонд, каза още Борисов.

Държавата с най-ниски данъци сме в ЕС, всички реформи са с цел във всички сектори или да са нула на нула или да започнат вече да печелят, заяви премиерът.

Българският народ си има нюх и усет. Далеч съм от мисълта, че сме идеални, но хората оцениха какво има като материал от други политически партии и бяха наясно, че ще бъде пагубно, ако има предсрочни избори, смята той.

На БСП и ДПС до този момент се противопоставяме само ние. При Костов е малко като при поповете – слушай ме какво ти говоря, а не ме гледай какво правя... Костов си е комунист. Като видите статиите му в “Работническо дело”, аргументира се той.

Грешката на Кунева беше, че се разграничи на Царя, каза още Борисов. Той и днес е по-голям авторитет и от мен, и от Плевнелиев, и от всички. Ласкатели около него го унищожиха, каза още за Симен Сакскобургготски премиерът.