Неизвестни мъже ограбиха, заключиха и оставиха вързана жена в бургаско село, съоблщиха от ОБластната дирекция на МВР в града.

Вчера в Районно управление "Полиция" - Средец е получено съобщение за това че в частен дом в с. Драчево, общ. Средец, е открита заключена и вързана жена.

Констатирано е, че това е самотно живееща 85-годишна жена от селото, която около 21.00 ч. предишния ден е посетена в дома си от двама непознати мъже. Единият се приближил до леглото й и поискал да им даде всички налични пари.

Жената отказала, след което непознатите вързали ръцете й с пластмасова лента и събаряйки я от леглото на земята, я затрупали със завивките и дюшека. Срязали кабела на външната антена на стационарния телефон и започнали да ровят в стаите на къщата. Открили портфейл със сумата от около 16 лв., след което напуснали къщата, оставяйки жената на земята, с вързани ръце.

Работата по установяване самоличността на извършителите на грабежа продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Средец.