Криминалисти от сектор „Наркотици” при СДВР задържаха 30 – годишен мъж, пласирал кокаин в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.


До реализацията се достигнало, след като преди месец била получена информация, че мъж с прякорите - Жоро Дебелия и Реджеб разпространява кокаин на едро на наркопласьори. Те пък от своя страна го пласирали в столичните нощни клубове. Мъжът имал и стари свои клиенти, които снабдявал с дрогата.

В хода на разследването полицаите установили самоличността му – Г.П. /30 г./ от Панагюрище, пребивавал в столичния ж.к. „Дружба”. На 10 ноември при проведена спецакция в района на „Цариградски комплекс” Г.П. бил заловен, докато паркирал автомобила си „Опел Астра” пред блока. В хода на работата била иззета колата, ключове и четири мобилни телефони с по две СИМ-карти. При последвало претърсване в апартамента на Г.П. криминалистите намерили и иззели полиетиленово пликче с около 30 грама прахообразно вещество, 30 хартиени сгъвки с кокаин, електронна везна, мобилен телефон с две СИМ-карти, ръкописни записки за продаваните наркотици и лични документи.

Г.П. е криминално проявен, регистриран многократно за грабежи, нанасяне на телесни повреди, кражби, палеж. Той е задържан за 24 часа. С постановление на прокурор му е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”.
Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.