Скандалният водещ от телевизиите "Ден" и СКАТ Ник Щайн се похвали, че разполага с документи, разкриващи четири политически убийства, които са извършени през последните няколко години в България.

В ефира на "Насреща Люба Кулезич" той опита да се изяви във възможно най-мистериозната си светлина, споменавайки само имената на две от жертвите - банкерът Емил Кюлев и писателят Георги Стоев.


"За другите не искам да говоря. Един човек стои зад всичките убийства. В документите той е назован. Да кажем, че е "Батето", но не покойният Иван Славков. Ако кажа подробности, съм сигурен, че или ще ме арестуват, или ще ме убият", разказа Щайн. Той обясни, че скандалите документи са му били връчени лично от бившия съветник в ДАНС Алексей Петров с посредничеството на човек от Агенцията.

Той не успя да обясни защо гостуването му за изборите като пратеник на германската телевизия RTL е свързано със среща на четири очи с главния обвиняем по "Октопод", но не и с премиера Бойко Борисов и настоя: "С него съм готов да изляза единствено в студиото на "насреща Люба Кулезич", за да му задам пет въпроса".

Ник Щайн разкри, че Алексей Петров му е връчил документите за политическите убийства с инструкция да бъдат занесени в Германия и съдържанието им да бъде обявено именно там. Според ексводещия желанието на Трактора било такова, защото той се оплаквал от медийно вето върху разкритията му и липса на достатъчно обективност. Ник Щайн обаче беше категоричен, че няма никакви симпатии към Алексей Петров и го нарече лъжец, който бил като всички останали участници в политическия живот на България.