Три държави търсят тройния убиец от село Ябланица Гаврил Петков. На 20 септември 72-годишният пенсионер застреля сестра си, племенника си и единия му син и рани тежко снахата, след което избяга. Причината за хладнокръвния разстрел е семейната вила, припомня в. “България днес”.

Оказа се, че вече близо месец българските разследващи очакват отговори на подадени сигнали извън страната от тамошните служители на реда. “Официално сме поискали информация по сигнали, устроили сме капани, имаме вече и конкретна следа, но повече не мога да кажа на този етап, докато не получим отговорите от чуждите ни сътрудници”, коментират родни криминалисти.

Най-вероятно Гаврил не се е върнал в Швейцария, където има гражданство, макар, че тамошните власти проверяват под дърво и камък. Предполага се, че Гаврил има съучастник, който го е подтикнал към кървавата разпра, подготвил е документите и дегизировката му и е му е помогнал да напусне страната.”Твърде възможно е това да е жена, която му е влязла под кожата и го е принудила да убие роднините си. Мотивът й е най-вероятно е финансова изгода. Предполагаме, че съучастникът е напуснал страната, заедно с Гаврил”, разкриват разследващите.

До момента е ясно, че Гаврил Петков е разчитал да изтреби всички претенденти за фаталната вила. Късметът не бил на негова страна, пистолетът му засякъл и единият син на племенника му оцелял. Извън плана на Гаврил била и съседката, която се скрила под масата и не била засегната от куршумите, както и снахата, която се бори дълго със смъртта в болница.