Тийнейджъри показват голи тела срещу два лева в сайтове за запознанства. Разследване на „Хрътките" по БТВ разкри новото хоби на непълнолетните.

Заинтересованите могат да видят съдържанието само срещу регистрация и СМС, а клиповете наподобяват порно филми. Филми, които всяко дете може не само да види, но и да участва в тях. Сайтът предлага на ВИП потребителите си възможност да създадат собствен канал на живо и да наблюдават останалите участници.

Възможностите са неограничени - всеки може както да покаже, така и да види всичко без цензура. Много абонати показват гениталиите си и молят събеседниците си за същото.

Оказва се, че човек може да публикува фалшива информация за себе си и по този начин всички деца могат да бъдат не само наблюдатели, но и участници.

Екип на предаването проверил как действа системата за сигурност в сайта. След регистрация под фиктивен профил и прекарани 4 часа онлайн, потребителят се натъква на фрапиращо съдържание, което не е цензурирано от администраторите.

Според член 159, точка 1 от Наказателния кодекс, който създава, излага, представя, излъчва, предлага, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от 1000 до 3000 лева.

Американски и западноевропейски сайтове са въвели заплащането на услугата „чат на живо", само ако потребителят плаща чрез кредитна карта. А за да притежава такава, той трябва да е пълнолетен. У нас обаче този метод не е разпространен.

„Трябва да има ясни правила, законодателство в тази сфера и тогава, ако то бъде нарушено, ще бъдат предприети законови мерки", заяви Явор Колев от ГДБОП. Според него, докато никой не търси отговорност от доставчиците, те винаги ще излизат от ситуацията.