На 24.11.2011 г. в СОУ ”Христо Ясенов”  се проведе обучение на учителите по два модула. Учителите от начален етап взеха участие в демонстрация по проекта “Envision” (един компютър, един проектор, мишка за всяко дете), подготвена и представена от главния учител Мария Транчева.
Роза Вутова и Емилия Цветкова – учители по информационни технологии в училището, представха пред учителите от среден и горен етап възможностите, които дава методът на обучение с интерактивна дъска и електронен урок.
СОУ «Христо Ясенов»- гр. Етрополе закупи и разполага с 5 интерактивни бели дъски и една, която е подарък от Министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Дари я на училището при посещението му на 29.06.2011г.при представяне на презентацията на учениците, участвали в проекта «Един ден в европейския съюз в Страсбург» и награждаването на футболния отбор на училището, заел пето място в световното първенство в Бразилия.
Учителите и ръководството смятат, че разнообразяването и прилагането на нови методи и форми на обучение, съчетани с използването на информационните компютърни технологии, е гарант за качествено и модерно европейско образование.
Текст и снимки: Росица Василева