Празник на християнското семейство в ЦДГ № 1

Макар и с малко закъснение, тази година Денят на християнското семейство също беше отбелязан в ЦДГ № 1 с подходяща програма.
В групата на Даниела Петкова го правят от няколко години и винаги е нещо по-различно. Така беше и този път. След драматизацията на подходящи за случая народни приказки, всяко дете каза по едно стихотворение, заедно с песничките и хорото се получи богата програма. Имаше и стихотворение дори за бащите, защото по традиция щом се заговори за семейство винаги става въпрос за майката.
По-интересното беше другото, умението на децата да се превъплъщават в поверените им „роли”. Сериозни и съсредоточени, всяко едно от тях следи през цялото време действието на другите и подканва другарчето си да се включи в подходящия момент.
И нека се запитаме, кой от нас възрастните може да научи всички роли от съответното представление и през цялото време да ги „рецитира” съвсем тихо. Много от децата го правеха.
Накрая, когато „театралната” им дейност приключи и се освободиха от задължението на „артисти”, съвсем като деца се разтичаха из помещението и завикаха, така както само децата могат да го правят.
Е, съвсем накрая грижовните родители бяха направили и донесли различни лакомства, с които разстлаха „семейната трапеза” и почерпиха за празника.