Посланикът на Германия у нас Михаел Гайер посети „Грамер” АД в Трудовец. Заедно с него пристигнаха още двама представители на германското посолство.  Заводският директор Давид Холец и сътрудниците му презентираха пред гостите дейността на концерна „Грамер”, както и на неговия завод в ботевградското село. Михаел Гайер бе запознат с новите технологии, внедрени за производството на седалки за световно известните марки автомобили „Форд”, „Мерцедес”, „Ягуар”, „Фолксваген” и др.  Пред Негово превъзходителство бе представена и инвестиционната програма на завода в Трудовец, която възлиза общо на 3 400 000 евро за периода 2007-2008 год. 

Михаел Гайер разгледа производствените помещения и новите цехове, в които ще се помещават кроячна и шевно производство. Те ще заработят официално след месец – обясни заводският директор Давид Холец.

„Жалко е, че правителството на България строи златни мостове за новите инвеститори, а за утвърдените, какъвто в случая е фирма „Грамер”, не предлага никакви форми за поощряване” – заяви посланик Майер пред  botevgrad.com. Поводът за така изразеното мнение е, че заводът в Трудовец е представил  през октомври миналата година два проекта по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, но до този момент все още няма информация дали те са одобрени, въпреки че законните срокове отдавна са изтекли. Завод „Грамер” е подготвил и трета разработка за осигуряване на средства от европейските фондове, която е внесена за оценка през януари.