"Доктор” Татяна Николова се възползва от нещастието на болните хора.

Преглежда ги със слушалки за уокмен срещу солена сметка, наплашва ги с диагнози за десетки болести и им изписва универсални медикаменти, на които тя е дистрибутор, съобщи бТВ.

Татяна Николова диагностицира чрез странна система. Пациентът сяда на обикновен стол и с обикновени слушалки за уокмен се закача към компютър. И тук започва “чудото”, за което госпожа Николова таксува сериозно. Тя твърди, че с апарата и със слушалките диагностицира – вижда всичките органи и системи на човека.

Пациентът получава пълна диагноза и то без неприятни процедури. След като е открила десетина заболявания чрез магическия апарат, Николова заговаря по същество. Освен таксата от 80 лева, рецептата, изписана от нея също е сериозен разход за всяко домакинство. Оказва се, че Николова праща пациентите във фирма, на която е дистрибутор - работи срещу процент.

Мнимата докторка е доста популярна. Да си запишеш час при нея е трудно, защото напливът е голям.

“Предписа ни лечение, което разбирам, че след това е предписала за лекуване на акне на моя позната. В разговор стана ясно, че тези медикаменти лекуват и ракови заболявания, тоест тя лекува рак, акне и черен дроб с едни и същи медикаменти. Не само тези три заболявания, всичко лекува с тези медикаменти”, разказва пред телевизията Диляна Динчева, чиито съпруг е бил сред лекуваните.

Оказва се обаче и че името на Николова не фигурира в регистъра на лекарския съюз, тоест, тя няма право да практикува. Според БЛС тя дори няма право да издава рецепти.
Дейността на доктор Николова попада под ударите на Наказателния кодекс. "Това е престъпление срещу обществения ред и спокойствието на гражданите. Законодателят е предвидил до три години лишаване от свобода”, разяснява адвокатът на БЛС Иван Сотиров.

Кабинетът на докторката светкавично бил посетен от служители на НАП, по сигнал на репортерите. Данъчните й съставили акт, заради липсата на касов апарат. За останалото тепърва ще се правят проверки.