С гайди и тъпани зърнопроизводителите започнаха протеста си пред храм-паметника "Св. Александър Невски". В 13 часа те поеха към сградата на Министерски съвет. Шествието е без машините, за да не се пречи на движението в центъра на София.

170 трактора бяха разположени около сградата на парламента. Между зърнопроизводителите и останалите браншови организации в земеделския сектор обаче избухнаха конфликти. Оказа се, че девет браншови организации в специална декларация подкрепиха политиката на кабинета и министъра на земеделието Мирослав Найденов в частност. Събранието е проведено в сградата на министерството, разкри председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов. Той нападна Пени Ботева от Съюза на животновъдите, една от организациите, които са подкрепили Мирослав Найденов. Тя има трудов договор към земеделското министерство, обяви пред БТВ Ангел Вукодинов.

Единственият трудов договор, който имам е с моята ферма, отговори Ботева, но призна, че е съветник към земеделското министерство. Подобен съветнически пост е бил гарантиран и зърнопроизводителите още когато председател беше Радослав Христов, но той отказа, твърди фермерката. Тя категорично се разграничи от исканията за оставки на министъра на земеделието Мирослав Найденов и финансовият министър Симеон Дянков.

Земеделците скандират "Оставка" при всяко цитиране на името на финансовия министър Симеон Дянков. Представители на различни земеделски браншови организации изказаха подкрепата си към протеста. Вместо да ви посрещнат с погача, едва не ви замерят с камъни - с тези думи представител на Съюза на пчеларите се обърна към протестиращите. В земеделието е необходимо да има правила и обещанията да се спазват, не трябва да се огъваме, призова зърнопроизводителите зам.-председателят на браншовата асоциация Радослав Христов.