Международен влак с руснаци е изкарал осем часа на гара Кунино срещу селските гробища в един от дните на стачката в БДЖ. Това каза Теодора Козарева, началник влак от Превозна служба към Централна гара София, пише "Фокус".

„Знаете ли колко е противно, миналия ден 8 часа да стоя с международен руски влак, с руснаци на гара Кунино, зад Роман в посока Мездра. Знаете ли какво има на гара Кунино? Гара и гробищата. Гледка перфектна. Гарата, коловозите, влакът и гробищата. Осем часа там, нямам думи”, каза Теодора Козарева.

За първия ден от стачката пък, 24 ноември, Козарева опроверга информацията, подадена същия ден от Обединения стачен комитет на КНСБ и КТ „Подкрепа”, че „Чайка Експрес” е движен само от началник-влака, въпреки че бригадата кондуктори са стачкували и не са давали „готово”. „Това не отговаря на истината. Ние още в Бургас цялата бригада заявихме, че се отказваме от стачката. Информацията не отговаря на истината, подадена е от КНСБ, даже знам от кого, понеже нямаше как да спре „Чайката”, каза Козарева.

Това, което се опитват да правят г-н Недев, г-н Владимиров - аз съм напълно съгласна с тях – каза началник-влакът Теодора Козарева. По думите й - има много излишни хора, влаковете са малки, има много малки наряди, които са напълно излишни. „Около Ямбол линията е закрита от преди сто години, там продължава да стои един наряд, който обслужва една „Диана експрес” и нищо друго. Тези малки наряди са един излишен товар, един излишен баласт. Другото, което е - много хора просто нямат място, не им е там мястото в железниците, включително говоря и в нашата Превозна служба - гара София. Имаме хора, които са по три пъти уволнявани и ги възстановяват, и то са уволнявани за кражби. Но ги възстановяват и продължават да работят. Има хора, които са некадърни, които са видимо не добре, ама продължават да работят като кондуктори, да не говорим, че има и началник-влакове. Ние все пак возим хора нали?! Не возим картофи. Напълно съм съгласна с политиката”, каза Теодора Козарева.