Температурите падат, но страстите по белите писти се разгорещяват, ако по тях се пуснат 20 жени в света. Ченетата ви може да увиснат при тяхната красота, а краката ви просто ще станат като пластелин.

Така започва уводният текст на Зик Пумеранц в един от най-четените сайтове по света - Bleacherrreport, пише "Меридиан мач".


В неговата класация за 20-те най-знойни представителки на зимните (или както той ги нарича ваканционни) спортове под №17 е една българка. Става въпрос, естествено, за най-добрата българска сноубордистка - Александра Жекова.

24-годишната софиянка, която влезе в историята като първата българка с победа за Световната купа по сноуборд, отвява словенската алпийка Тина Мазе и германската фигуристка от укриански произход Альона Савченко.

След Жекова остава и актуалната носителка на големия Кристален глобус в ските - германската мегазвезда и двукратна олимпийска шампионка Мария Рийш.




За най-голяма победа на трасето на красотата обаче може да се смята класирането на нашето момиче пред американката Джули Манкузо. Алпийката, която е гадже на звездния си колега от Норвегия Аксел Лунд Свиндал, е желана от всяко едно списание и ски каталог по света. Най-често тя е снимана по снежните хълмове само…по ски обувки. Засега Джули не е показала на мъжката половина от населението всичките си прелести, но не е изключено в най-скоро време да направи и това.




Направилата впечатляваща еротична фотосесия Линдзи Вон, която се завърна на пиедестала на №1 в алпийските ски в началото на настоящия сезон, е на 6-о място.





За абсолютна №1 е обявена канадката Сара Бък, която се състезава във фрийстайла на ските. Тя е първата световна шампионка в дисциплината халф-пайп в историята.