Соченият за основен извършител на клането пред клуб „Соло” през 2009 г. и оправдан преди четири дни Илиян Тодоров си сложил ботокс в лицето, преди да се предаде в полицията. Това разказа пред „Монитор” майката на едно от убитите момчета, Васил Александров – Виолета.

„Ако Илиян беше невинен, както смята съдът, то тогава щеше ли да си сложи ботокс в лицето, за да изглежда по-подпухнал, щеше ли да си изреже ноктите до кръв, да се изруси и да се укрива два дни?” Това са само част от въпросите, които почернената жена си задава, докато препрочита делото няколко дни след като магистратите сметнаха Илиян за невинен.

„Сигурна съм, че той е убиецът на сина ми и на Кирил. Макар и косвени, всички доказателства сочеха именно към него. Надявам се сега, след като е свободен човек, да не изчезне вдън земя и делото да пропадне на следващите инстанции. Той има финансовия ресурс и необходимите връзки, за да го направи”, обясни още Виолета, докато очите й се пълнеха със сълзи.

За да потвърди думите си, жената разказа случка, за която разбрала от свои познати. „Илиян бил преместен в килия с някакъв наркоман. Малко след това обаче в ареста на „Г. М. Димитров” било получено обаждане от Висшия партиен съвет на БСП. Заповядали Илиян веднага да бъде настанен в самостоятелна килия. Така и станало. Двамата служители, които първоначално го преместили, били наказани”, твърди Виолета.

Жената все още не може да преживее загубата на сина си преди две години. Оправдателната присъда на Илиян обаче не я е сразила. Напротив, дала й е нови сили да се бори. „Всеки ден чета материалите по делото и си водя записки. Според мен има някои направени пропуски. Никой не спомена за записите от камерите пред клуб „Соло”, на които се вижда как момче с бяла риза размахва нож. Единственият с бяла риза онази нощ е бил Илиян”, обяснява Виолета.

Друга важна подробност е разказът на таксиметровия шофьор, при който Тодоров се качил в онази нощ. Мъжът разказва, че е чул в телефонен разговор Илиян да казва: „На тези тримата им... мамата.” Докато споделя тези неща, Виолета се връща назад в деня, когато е разбрала, че е изгубила сина си.

„Сутринта дъщеря ми каза, че Васко останал да спи при приятел. След това спомена, че трябвало да отидем до болницата. Веднага усетих, че нещо не е наред. Дъщеря ми обаче не пожела да ми каже нищо. Искаше преди това да минем през съпруга ми. По път спрях до един магазин. Исках да взема козунак, понеже Васко много обичаше. Тогава започнах да чувам въпросите на близките си: „Кой ще й каже?”

Това е най-тежкият момент в живота ми, разказва Виолета, докато бърше сълзите си. Екип на вестника се видя и с единствения оцелял от фаталната нощ на 18 април 2009 г. - Кирил Димитров. Момчето, което било от компанията на Кирил Въжаров и на Васил, се отървало с пробождане в гърба, което не било фатално. Той разказва как всичко започнало от едно „Наздраве”.

„Излязохме от дискотеката с Кирчо. По пътя срещнахме компанията на Илиян. Бяха той и още две момчета. Вдигнах чашата и казах „Наздраве”. Той се ядоса, извика, че съм говедо. Аз отидох при него и го попитах: „Ти ми казваш говедо, аз ти казвам наздраве?” Това е все едно аз да ти кажа „Добър ден”, а ти на мен - „Що не си... майката”. Оттам тръгна спорът”, обяснява Кирил.

„Говорих очи в очи със Стефан – едното от момчетата с Илиян, бях точно пред него и не виждах какво се случва зад мен. Даже