Нова версия на браузъра Chrome поддържа работа с няколко потребителски профила. Функцията се активира от настройките чрез „Вход в Chrome”.

Chrome 16 предлага възможност за избор на съществуващ акаунт в Google или създаване на нов. С избора на профил потребителят ще може да работи с едни и същи настройки на различни устройства.

Когато се въведат нови настройки в параметрите на браузъра на един компютър, същите промени ще се покажат и на останалите устройства. По аналогичен начин могат да настроят синхронизацията няколко потребителя на един компютър.

Регистрация на нов профил става чрез кликване на „Добавяне на нов потребител" в персоналните настройки, след което се отворя прозорец с възможност за вход в Google акаунт. Добавените потребители могат да синхронизират само своите параметри и данни.



Google обръща внимание, че новата функция не е предназначена за защита на информацията, тъй като превключването между потребители не изисква парола и става само с два клика.

Версия 16 се инсталира автоматично за потребителите на Chrome. Останалите могат да си свалят и инсталират новия браузър от сайта на проекта: