От утре, 24 септември до 1 октомври т.г. ЧЕЗ България организира Дни на безкасовите плащания. Инициативата ще обхване единайсет от най-големите градове в Западна България в рамките на шест дни.

Мобилни приемни ще работят на открито пред центровете за клиенти или на удобни за клиентите места в различните градове. Два съвместни екипа от ЧЕЗ и от Дайта макс - оператор на системата за електронни разплащания Epay (www.epay.bg) ще показват на желаещите клиенти нагледно как да се регистрират за плащане през интернет, как да проверят сметката и новия си ИТН номер и какви са стъпките за използване на банкоматите за плащане на сметките за комунални услуги.

Мобилните приемни ще преминат през следните градове: 24 септември - във Враца и Перник; 25 септември - в Монтана и Благоевград; 26 септември - във Видин и Дупница; 27 септември - в Ловеч и Кюстендил; 28 септември - в Плевен и Ботевград. Кампанията ще завърши на 1 октомври в София.

В първия ден приемните ще отворят врати от 11 часа пред Центъра за клиенти на ЧЕЗ във Враца - ул. "Стоян Кялъчев"8, а в Перник - в центъра на града, пред сградата на ПИБ, ул. "Кракра" 4.

Инициативата "Дни на безкасовите плащания" е поредната стъпка от стратегията на ЧЕЗ България за популяризирането на по-лесни и по-удобни начини за плащане на сметките за електроенергия.

През юли и август промоция "Ваканция в оранжево" провокира домакинствата от България да платят сметките си по безкасов път и да участват в томбола за сто пикник раници. В момента средно на ден през Epay и банкомат плащат близо 1100 потребителя.

За сравнение, статистиката показва, че през юни банкомат и Epay са ползвали средно на ден около 860 клиента на ЧЕЗ от Западна България. В рамките на кампанията информационната телефонна линия 0700 10 010 също ще предоставя информация и инструкции за процедурите при плащане през Epay и банкомат.

Останалите безкасови начини, които ЧЕЗ България предоставя на домакинствата, са Интернет банкиране и разплащателна сметка.